„Tesla“ za Luku Petrovića stiže iz Srbije

U cijeloj Bosni i Hercegovini ne postoji firma koja bi Elektroprivredi Republike Srpske (ERS) i njenom direktoru Luki Petroviću mogla isporučiti električni automobil „Tesla“, pa će to učiniti firma „Kibost Car“ iz Novog Sada kojoj će za to biti plaćeno 234.000 maraka.

 

Tender za nabavku novih automobila okončan je prije nekoliko dana, a pored „Tesle“, vozni park „ERS-a“ biće pojačan za još osam automobila od domaćih dobavljača.

Iz „Hercegovina auta“ u Mostaru stižu putnički automobili vrijedni skoro 400.000 KM, dok će firma „Guma M“ isporučiti jedno terensko vozilo koje košta oko 48.000 maraka.

U postupku ocjene provedenog postupka uprava društva nije našla razloge, nepravilnosti niti propuste u radu koji bi eventualno bili osnov za neprihvatanje preporuke Komsije“, navodi se u rješenju o izboru najpovoljnijih ponuđača.

Inače, automobile koje firma „Kibost Car“ nabavlja, Luka Petrović je imao priliku da vidi na Samitu energetike u Trebinju čiji je ERS jedan od organizatora.

Tada je u jedan od modela sjeo i predsjednik Republike Srpske i SNSD-a, Milorad Dodik.

Podsjećamo, tenderskom dokumentacijom je traženo da električni automobil ima pogon na svim točkovima, automatski mjenjač, putni računar, kinematografsko iskustvo i besplatan internet.

Od opreme su željeli i upozoravajući signal za pritisak u gumama, priključak za eksterne uređaje, filtraciju kabine putem HEPA filtera, aktivni sistem za prigušivanje buke sa puta, modul za bežično punjenje mobilnih telefona, autopilot.

Uz ovo vozilo trebao bi doći i vozač koji će 15 dana obučavati nove vlasnike da sa njim upravljaju.

CAPITAL: D. Tovilović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *