Tradicija pisanja pisama prkosi vremenu

Svjetski dan pošte 9. oktobar obilježen je i u Istočnom Sarajevu.

Tim povodom Radna jedinica Sokolac JP “Pošte Srpske”, ugostila je prvačiće iz Osnovne škole “Sokolac” , kako bi ih upoznali sa poslom koji svakodnevno obavljaju ali i uručili slatkiše.

Referent za marketing Mladen Odović rekao je da se na ovaj dan podiže svijest o važnosti pošte. Prenosi Info Sokolac. “Pored razvoja tehnologije i napretka u svijetu, zanimanje poštar i uopšte pisma još uvijek postoje. Lijepo je vidjeti da, posebno za vrijeme praznika, ljudi i dalje pišu pisma, šalju čestitke i razglednice. Ovaj značajan dan radnici preduzeća provode radno kao i obično, s tim što više ukazujemo na značaj ove djelatnosti, kao i na široku dostupnost, pošiljke i ostalo.”

Pošta u Sokocu ima dugu tradiciju, još od 1992. godine kada je osnovano preduzeće PTT saobraćaj “Romanija”. Danas se u okviru RJ Sokolac nalazi šesnaest pošta, pokrivajući područje osam opština istočnog dijela Srpske i to: Han Pijesak, Pale, Kalinovik, Istočno Novo Sarajevo, Istočni Stari Grad, Istočna Ilidža, Trnovo i Sokolac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *