Пет. дец 1st, 2023

Trebinje: Uvedena noćna naplata na dva zatvorena parkinga

Na dva zatvorena parkinga u Trebinju, u ulici Vojvode Stepe Stepanović, prostor bivše kasarne, i u Njegoševoj ulici, kod zgrade Elektroprivrede RS, više neće biti besplatnog parkinga ni tokom večernjih časova, donesena je odluka na današnjem zasjedanju gradskog parlamenta. 

 

Piše: Jela Džomba/Direkt

Ova tačka dnevnog reda je izazvala najveću pažnju, opozicija smatra da je ovo još jedan namet građanima Trebinja. Iz Javnog preduzeća “Parking servisa” poručuju da parking neće poskupjeti, iako ćemo u stvarnosti plaćati nešto što do sada uopšte nismo plaćali. I sve to zbog navodnih “tehničkih problema”.

 

Direktor Parking servisa Marko Miskin rekao je da će se parking, na dva zatvorena parkinga, naplaćivati od 00 do 24 časa, jer rampe moraju biti spuštene stalno.

 

“Što se tiče zatvorenih parkinga, imamo tehnički problem, rampe moraju biti non stop spuštene i ne možemo da funkcionišemo drugačije, tako da će doći do određene naplate od 00 do 24 sata, ali to će biti po znatno povoljnijim cijenama. Cijene će biti umanjene za 30 posto, neće biti iste kao tokom dana”, pojasnio je Miskin.

 

Miskin je naglasio da je došlo i do pojeftinjenja parkinga na prostoru sjevernog logora.

 

“Do sada je satna karta u ulici Sjeverni logor bila 1 KM, a od sada će se plaćati pola KM”, naglasio je Miskin i dodao da na otvorenim parkinzima naplata parkinga ostaje nepromijenjena.

 

Dajana Milišić, odbornica Liste za pravdu i red je u Skupštini nakon izlaganja Marka Miskina, direktora “Parking servisa”, postavila pitanje kako je moguće da nakon uloženih 600 hiljada KM u pametne rampe imaju tehničkih problema. Kako je istakla u svom izlaganju “najgore je što se ti tehnički problemi rješavaju na štetu građana”.

 

Odbornici i članovi Liste za pravdu i red su prije početka zasjedanja Skupštine održali konferenciju za novinare gdje su uvođenje cjelodnevne naplate parkinga ocijenili kao novi namet građanima Trebinja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *