Trebinjski gradonačelnik ponovo prodaje nelegalno prodato zemljište

Nakon što je “Direkt” dokazao da je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić nelegalno prodao tri parcele u rejonu bivše kasarne, on je nedavno ponovo oglasio prodaju jedne od njih. Na ovaj način, prethodna prodaja je poništena čime je zvanično potvrđeno da je sprovedena protivzakonito.

Ovoga puta, gradonačelnik je prodaju na vrijeme oglasio na gradskom sajtu i na oglasnoj tabli u Gradskoj upravi. U pitanju je parcela površine 2.266 metara kvadratnih, a njena početna prodajna cijena ponovo je 180 maraka po kvadratu. Licitacija će biti održana 9. marta, u 9 časova , u maloj sali Gradske uprave.

 

“Direkt” je od gradonačelnika Ćurića pokušao da sazna da li je poništena prodaja i ostale tri parcele koje su nelegalno prodate, ali on nije odgovarao na naše pozive. Takođe, “Direkt” je ranije pitao Pravobranilaštvo RS da li će dati saglasnost na prodaju spornih parcela, ali su nam iz ove institucije poručili da se za odgovor obratimo Gradskoj upravi. Naš portal već godinama od Gradske uprave ne dobija odgovore ni na jedan upit koji smo im dostavili.

 

Podsjećamo, “Direkt” je ranije dokazao da Ćurić ne samo da nije oglasio prodaju parcela 15 dana prije licitacije, kao što je bio dužan da učini, već je Grad lažirao datum kada je javni oglas objavljen na svom zvaničnom sajtu. Naše istraživanje pokazalo je da je Grad Trebinje oglas okačio najmanje četiri dana nakon što je licitacija završena.

 

Osim toga, Ćurić je prodaju parcela tada oglasio u prijedorskom nedeljniku „Kozarski vijesnik“, čime je pokazao skrivenu namjeru da one budu prodate onima kojima su već bile namijenjene. Parcele su prodate za skoro 1,7 miliona maraka, a prema nezvaničnim saznanjima „Direkta“, kupila su ih tri trebinjska privrednika bliska vladajućem SNSD-u, kako bi na njima izgradila zgrade. Ipak, Ćurić je tada za naš portal tvrdio da ne zna ko je kupio ovo zemljište, „niti ga to interesuje“, iako je on lično oglasio prodaju spornih parcela.

 

Nakon što je “Direkt” tada objavio dokaze o nelegalnoj prodaji parcela, Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića podnijela je krivičnu prijavu protiv trebinjskog gradonačelnika Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

 

 

IZVOR: Direkt/Jelena Denda Borjan

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *