Суб. дец 3rd, 2022

U Istočnom Sarajevu promovisana “Trka za život”

Udruženje “Perspektiva plus” iz Istočnog Sarajeva danas je u saradnji sa udruženjem “Think pink” iz Sarajeva promovisalo projekat “Trka za život”, koji je samo jedna od aktivnosti čiji je cilj podizanja svijesti o karcinomu dojke i promocija zdravlja svake žene u državi.

Na trci koja će se održati 29. septembra u Sarajevu  učestvovaće oko 5 000 ljudi iz čitave Bosne i Hercegovine. Jedna od učesnica koja se registrovala u Istočnom Sarajevu je i Dragana Tadić. “Prije svega želim da pružim podršku udruženju Perspektiva plus, i drago mi je što ćemo učestvovati u ovoj značajnoj trci”, navela je Tadićeva.

Udruženje “Perspektiva plus”  je novoosnovano udruženje koje djeluje na području Istočnog Sarajeva i kroz različite aktivnosti želi animirati građane da zajedničkim radom doprinesu unapređenju društva. Osnovni cilj udruženja jeste briga o nezaposlenim ženama i iznalaženje rješenja kako bi se žene što više uključile u društveni život i rad, odnosno postale ravnopravan dio društvene zajednice.

 “Sljedeći projekat koji imamo u najavi je pomoć mentorima djeci ometenoj u razvoju, tu se radi o animiranju starije djece koja mogu pomoći mlađima koji se uključuju u društvenu zajednicu i imaju poteškoće u razvoju. Obučavaćemo ih da im budu mentori i prijatelji, da se druže, odnosno da im pomažu da lakše prođu kroz taj težak period prilagođavanja”, istakla je Rajka Simanić iz udruženja “Perspektiva plus”.

Udruženje je osnovano prije tri mjeseca i broji oko 50 članova različite starosne dobi. Iz udruženja naglašavaju da imaju podršku lokalne zajednice za projekte koji su kandidovali, a ujedno su pozvali  sve građane Istočnog Sarajeva da im se pridruže pod sloganom “Kad smo zajedno možemo više”.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *