U Istočnom Sarajevu zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno 37 vozača, četiri uhapšena

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, tokom pojačane kontrole saobraćaja na području koje pokriva ova uprava, alko-testirali su 130 vozača, od kojih je zbog prisustva alkohola u krvi 37 isključeno iz saobraćaja, a četiri uhapšena.

Akcija pojačane kontrole saobraćaja sprovedena je u petak i subotu, 12. i 13. juna, od 22.00 do 5.00 časova s ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti u saobraćaju, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Tokom akcije, u okviru koje su kontrolisana ukupno 154 učesnika u saobraćaju, kod 23 vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi od 0,30 do 0,80 promila, dok je registrovano 10 vozača koji su upravljali vozilom sa 0,80 do 1,50 promila.

U saopštenju je navedeno da su uhapšena četiri vozača sa više od 1,5 promila alkohola u krvi i oni su zadržani u službenim prostorijama do otrežnjenja.

Policijska uprava Istočno Sarajevo će nastaviti sa sprovođenjem pojačanih mjera u saobraćaju s ciljem podizanja bezbjednosti saobraćaja na viši nivo.

Iz Uprave apeluju na vozače, kao i na ostale učesnike u saobraćaju, da poštuju pravila i propise i ponašaju se u skladu sa Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH.

IZVOR: Srna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *