U nacrtu budžeta opštine Istočno Novo Sarajevo za 2020. godinu predviđen je program “pametnog grada”, vrijedan 120.000 KM.

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas rebalans ovogodišnjeg budžeta u iznosu od 13 miliona KM i utvrdili nacrt budžeta za 2020. godinu u iznosu od 11,63 miliona KM.

Usvojena je i odluka o zabrani držanja domaćih životinja na području opštine Istočno Novo Sarajevo, ali sa mogućnosti izmjene i dopune. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo povukao je sa dnevnog reda prijedlog Odluke o izmjeni odluke o bezbjednosti i regulisanju saobraćaja na putevima i ulicama u ovoj opštini.

Odbornici SO INS jednoglasno su podržali prijedlog rebalansa budžeta za 2019. godinu, koji je od kako je formirarana ova opština, rekordan po prihodima i rashodima “Usvojen je i prijedlog odluke o izvršenju rebalansa budžeta, a kada je riječ o prijedlogu nacrta budžeta za 2020. godinu, 14 odbornika je bilo za, a dva uzdržana“, rekao je načelnik Ćosić i izrazio nadu da će on biti usvojen do 25. decembra.

U idućoj godini će u potpunosti biti završena izgradnja sportske dvorane, gradski trg, pozorište, Dečanska ulica, te novi park u regulacionom Centru dva, a biće rekonstruisan i značajan broj saobraćajnica“, rekao je Ćosić.U nacrtu budžeta za 2020. godinu predviđen je i program pametnog grada, vrijedan 120.000 KM.

Ćosić je najavio da će u idućoj godini za potrebe komunalne policije kupiti jedan elektromobil.
U okviru ovog projketa biće uspostavljena i “vaj-faj” zona u dijelu gradskog parka Gavrilo Princip, Trga i novog parka, dok je peta komponenta postavljanje tri pametne klupe za punjenje telefona i drugih elektronskih uređaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *