U REPUBLICI SRPSKOJ POTVRĐENO JOŠ 59 SLUČAJEVA VIRUSA KORONA

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić izjavio je jutros da je testiranjem utvrđeno da je još 59 lica u Srpskoj pozitivno na virus korona.

Šeranić je naveo da je 58 lica iz Republike Srpske, a jedno iz Brčko distrikta koje se liječi u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci.

On je naveo da su 22 osobe iz Banjaluke, sedam iz Laktaša, pet iz Doboj, četiri iz Kotor Varoši, po tri iz Čelinca, Oštre Luke i Prijedora, po dvije iz Prnjavora, Kozarske Dubice, Gradiške i Kneževa, po jedno lice iz Dervente, Šipova Nevesinja, Trebinja, kao i jedna osoba iz Brčko distrikta.

Prema njegovim riječima, među novozaraženim su i tri doktora medicine i jedna medicinska sestra koji su zaposleni u UKC-u.

“Procenat pozitivnih u odnosu na testirana lica govori o popuštanju discipline pojedinaca u pridržavanju propisanih mjera. Cijela zajednica se ponaša opuštenije nego ranije kada smo imali drugačije brojeve nego sada”, rekao je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Šeranić je istakao da je u protekla 24 časa obavljeno 677 testiranja, da je ukupan broj pozitivnih u Srpskoj 767, te da je od posljedica virusa korona preminulo 30 lica. 

izvor:srna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *