Uprava nepostojeće HE „Dabar“ na jelo i piće potrošila 29.000 KM

Uprava preduzeća Hidroelektrana „Dabar“ Trebinje još uvijek nema čime upravljati, jer hidroelektrana nije izgrađena, ali to je nije spriječilo da u prošloj godini potroši gotovo 29.000 maraka na čašćavanje po restoranima i hotelima.

 

Piše: Bojana Ninković/Capital

 

Vršilac dužnosti direktora HE „Dabar“ je Slaviša Stajić, dok su izvršni direktori Milenka Vujović, Dalibor Rajković i Danilo Ilić.

U ukupnom iznosu posebno dominira račun koji su napravili u restoranu „Milenijum“ u Nevesinju gdje su u julu potrošili čak 17.500 KM.

Pozamašan račun su napravili i u IN hotelu u Beogradu gdje su za hotelske i ugostiteljske usluge iskeširali 1.482 KM.

U restoranu „Ognjište“ u Trebinju je uprava Hidrolektrane u dva navrata napravila račune od oko 700 KM, te jedan račun od gotovo 800 maraka.

 

Često su odsjedali i u hotelu „Jelena“ u Banjaluci, a najveći račun koji su tamo napravili je bio onaj od oko 550 maraka.

Nisu zaobišli ni Vinsku galeriju „Vukoje“ gdje su napravili račune od 509 i 284 marke, dok su u Salonu za posebne prilike „Dijamant“ u Bileći potrošili 441 KM.

Uprava „Dabra“ voli odsjedati i u hotelu „Nevski garni“ u Beogradu gdje je najveći račun koji su imali iznosio oko 410 maraka.

U „Spa & hotel Studenac“ u Trebinju su u dva navrata potrošili oko 370 i 250 KM, dok im je preduzeće „Eko invest“ Trebinje ispostavilo račun od 376 KM.

Trošili su i u hotelu „Integra“ u Banjaluci gdje su potrošili preko 1200 maraka, a uprava ove hidroelektrane često je koristila i usluge smještaja „Dentina rooms“ u Banjaluci gdje su u više navrata potrošili po 110 KM.

Važno je napomenuti da je izgradnja HE „Dabar“ počela u junu prošle godine, a ovaj projekat vrijedan 222 miliona evra povjeren je kineskoj kompaniji „Gezuba grupa“.

Rok za završetak radova je 46 mjeseci, što znači da bi radovi trebali biti završeni krajem 2027. godine.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *