Uručen televizor Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu- Je li u boji?

Ovo je jedan od najboljih komentara čitaoca na tekst o uručenju televizora Domu za starija lica u Istočnom Sarajevu, od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, povodom Međunarodnog dana starih lica koji se obilježava danas. Prilikom uručenja ovog izuzetno vrijednog poklona, pomoćnica ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Bosiljka Bošnjak istakla je da se Ministarstvo trudi da ne zaboravi stara lica smještena u domovima širom RS, ali i da im pomogne, u skladu sa svojim mogućnostima.

Dakle ,ministarstvo je u mogućnosti da donira samo jedan televizor, iako smo ekonomski stabilni i bilježimo stalni porast proizvodnje, plata, penzija ali i smanjenje nezaposlenosti? Za par godina, ako nastavimo ovakav ekonomski rast, možda uspijemo ovoj populaciji trećeg doba, koja zaslužuje više naše pažnje i brige, donirati neku vrijedniju opremu koja će im olakšati uslove života ili jednostavno, smanjiti cijenu lijekova.

Lijepo je uručiti simbolične poklone, ali posjetiti i drugim danima u godini ove ljude, i naglasiti da su starije osobe važni članovi svakog društva, te ukazati na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *