“VI PITATE”- ovaj put bez odgovora nadležnih organa

U okviru rubrike “VI PITATE” na portalu Spin Info ostavljamo mogućnost našim sugrađanima da postave pitanja vezano za probleme u njihovoj lokalnoj zajednici, ili bilo koje druge teme na koje pokušavamo naći odgovore od nadležnih institucija, pojedinaca…

Nedavno je na našu adresu stiglo pitanje čitaoca Nebojše. Citiramo:

 “Poštovani, molim vas da mi odgovorite gdje se gradi Muzej RS na Palama, na kojoj lokaciji, kada je početa gradnja, u kojoj fazi se izgradnja nalazi trenutno i koliko košta cijeli projekat, koliko je do sada investirano, i kada je planirano svečano otvaranje Muzeja?”

Iako smo pitanje uredno proslijedili 21. januara 2020. godine na zvaničnu mail adresu opštine Pale, koja je nadležna po ovom pitanju, ovaj put u rubrici “VI PITATE” odgovor, nažalost, nismo dobili. Izvinjavamo se čitaocu koji je ostao uskraćen za informacije koje kao građanin, u čiju korist lokalna zajednica radi, zaslužuje.

Zakon o slobodi pristupa informacijama RS u članu 4 navodi da svako fizičko i pravno lice ima pravo pristupa informacijama koje su pod kontrolom javnog organa, a svaki javni organ ima odgovarajuću obavezu da objavi takve informacije.

U svakom slučaju, da smo dobili bilo kakav odgovor, pa i taj da tražene informacije ne možemo dobiti elektronskom poštom, potražili bi alternativne načine dobijanja odgovora, budući da smatramo da je transparentnost rada svake lokalne zajednice i dobra saradnja sa medijima od ključnog značaja za razvoj demokratskog društva u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Ukoliko dobijemo nova pitanja u ovoj rubrici uredno ćemo ih proslijediti.

Redakcija Spin Info


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *