Пет. сеп 22nd, 2023

Vladi Srpske hotel na Jahorini važniji od sudija, revizora i studenata

Izdvajanje sredstava za Ustavni sud, Glavnu službu za reviziju javnog sektora i Studentski centar Pale, Vlada Republike Srpske iskoristila je da, u paketu sa njima, poveća iznos milionskih ulaganja u državni hotel “Rajska dolina” na Jahorini u ovoj godini, otkriva CAPITAL.

Naime, Vlada je prije nekoliko dana izmjenila Odluku o određivanju prioritetnih projekata iz Programa javnih investicija RS za finansiranje iz Budžeta u 2021. godini.

Pored ranije odobrenog novca za hotel “Rajska dolina” i za Srpsko-ruski hram, o čemu je CAPITAL pisao, Vlada je sada uvećala sredstva za hotel te dodala druge projekte za koje je odlučila da su prioritetni u vrijeme pandemije virusa korona.

Tako će se u hotel “Rajska dolina” na Jahorini, za sada, ove godine „sliti“ sedam miliona maraka iz Budžeta, čime će ulaganja poreskih obveznika u taj hotel dostići 17 miliona maraka. Podsjećamo, prvobitno je bilo planirano izdvajanje od 2,4 miliona KM u ovoj godini.

Pored toga, Vlada je odlučila da za izgradnju zgrade Ustavnog suda RS  izdvoji tri miliona maraka. Ranije smo objavili da je Ustavni sud zvanično prihvatio ponudu firme „Integra inženjering” da im za 5,6 miliona KM izgradi novu zgrade u Banjaluci. Dio troškova je plaćen tek u prošloj godini nakon višegodišnjih zahtjeva, obećanja i čekanja da ta važna institucija Srpske počne sa rješavanjem sv0g smještaja. Gradnja zgrade za sudije u početnoj je fazi u centru Banjaluke, u blizini Centralne banke, a preko puta IRB-a i hotela “Bosna”.

Gradilište – Ustavni sud RS (Foto: Capital)

Vlada je novac iz Budžeta namijenila i za opremanje nove zgrade Glavne službe za reviziju javnog sektora RS što bi trebalo da košta 996 hiljada maraka.

Na listu prioriteta je dodato i obezbjeđenje kapaciteta za potrebe Studentskog centra Pale i za te namjene iz Budžeta izdvojiće se 700 hiljada KM.

Izvor: CAPITAL /Svjetlana Šurlan

Foto: Facebook OC Jahorina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *