Чет. сеп 21st, 2023

Vlasnik firme koja upravlja javnim parkiralištima u Istočnom Novom Sarajevu postao suvlasnik Centrotransa

Firma “Parkking d.o.o.”  Sarajevo stekla je udio od 5,2 posto u “Centrotransu” i time postala njegov četvrti najveći dioničar, izvještava Akta.ba.

 

Trgovina dionicama obavljena je prošle sedmice u vrijednosti od 442 hiljade KM, ali se nije znalo ko je kupac.

 

Dionice je prodao Hajrudin Mulić koji je time izašao iz vlasničke strukture.

 

Prema izmjenama u Registru vrijednosnih papira, najveći vlasnici Centrotransa d.d. su SEJARI d.o.o. Sarajevo (od 50% do 66.67%), Safudin Čengić (od 10% do 20%), Muhamed Šaćiragić ( od 10% do 20%), te Parkking d.o.o od 5% do 10%, navodi Akta.

 

Vlasnik firme “Parkking” d.o.o. je Bojan Lukić, koji je prije nešto više od godinu dana osnovao i firmu “Park.ing” d.o.o. Istočno Novo Sarajevo sa kojom se prijavio na javnu licitaciju i u svih pet nadmetanja za zakup parking prostora na području ove opštine pobijedio konkurenciju za samo 10 pf više od najniže ponuđene cijene.

 

Zanimljivo je i to da se za parkirališta u Istočnom Novom Sarajevu nadmetala i Lukićeva sadašnja firma, tj. “Centrotrans”.

 

 

U  međuvremenu, za direktora firme u Istočnom Novom Sarajevu imenovana je Biljana Rudić.

 

Građani ove opštine, odbornici i mediji više puta su pozivali lokalne vlasti da ponište ugovor sa firmom “Park.ing”, kako zbog netransparentnosti oko sklapanja ugovora, tako i zbog toga što su im oduzeta parkirališta izgrađena javnim novcem i predata na upravljanje privatnoj firmi.

 

Građani Istočnog Novog Sarajeva svjedoče sve većim gužvama u centru opštine, izazvanih, između ostalog i problemima sa nedovoljno parking mjesta, čiji broj ne prati izgradnju stambenih objekata u ovoj opštini.

 

S druge strane, parkirališta kojim upravlja ova firma su svakodnevno poluprazna.

Autor: Redakcija

Naslovna forografija: Biznis info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *