21/02/2024

„Vode Srpske“ dale Mazalici i „Eko euro timu“ 37 miliona KM

Vode Srpske“ odlučile su da posao investicionog održavanja vodoprivrednih objekata težak čak 37,1 milion maraka u 11 opština i gradova daju preduzećima „Eko euro tim“ iz Krupe na Vrbasu i tek osnovanoj firmi „Vodoprivreda“ iz Banjaluke.

 

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora ove dvije firme će vršiti investiciono i redovno održavanje vodoprivrednih objekata na teritoriji Prijedora, Gradiške, Bijeljine, Kozarske Dubice, Srpca, Broda, Dervente, Modriče, Šamca, Donjeg Žabara i Pelagićeva u naredne četiri godine.

Istaknuto je da su na tender pristigle tri ponude, a jedna je bila prihvatljiva i to grupe ponuđača „Eko euro tim“ i „Vodoprivreda“.

Interesantno je da je tender za nabavku investicionog i redovnog održavanja raspisan 10. marta ove godine, a firma „Vodoprivreda“ osnovana je čak mjesec dana kasnije, tačnije sredinom aprila.

Tako je firma koja postoji tek dva mjeseca od države dobila ugovor vrijedan desetine miliona maraka.

Kao vlasnik i direktor preduzeća „Vodoprivreda“ iz Banjaluke naveden je Marko Mazalica.

S druge strane, firma „Eko euro tim“ je u vlasništvu Dragiše Tubića koji je u rodbinskim vezama sa Narodnim poslanikom u Narodnoj skupštini Republike Srpske Mladenom Ilićem.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije pisao, ovo nije prvi put da „Eko euro tim“ dobija vrijedne ugovore od „Voda Srpske“.

„Vode Srpske“ su kako smo već objavili u toku prošle godine milionske ugovore podijelile pregovaračkim postupkom, a najvrijedniji takav ugovor težak 3,1 milion maraka za rekonstrukciju zaštitnih vodnih objekata na teritoriji Banjaluke, Prijedora, Gradiške, Laktaša i Srpca.

 

CAPITAL: Bojana Ninković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *