Zašto iz opštine Pale izbjegavaju reći ko izvodi radove u vrijednosti od 400.000 maraka na pomoćnom stadionu?

Nakon kupovine zemljišta, prije tri dana i zvanično su počeli radovi na pripremi terena u Palama za postavljanje vještačke trave čime bi bila završena izgradnja pomoćnog stadiona FK “Romanija” koji je nakon trinaest godina ponovo dio najjače lige u Republici Srpskoj. Čelnici opštine Pale pohvalili su se ovim projektom koji će građane opštine Pale koštati više od million maraka, dok će dodatno vještačka trava za koju je zadužen Fudbalski savez Republike Srpske koštati, za sada, novih pola miliona maraka. Dakle, za izgradnju pomoćnog stadiona biće uloženo više od milion i po maraka.

 

Piše: Sanja Vasković

 

Zanimljivo je da se u zvaničnim objavama na stranici opštine nigdje ne pominje ko je izvođač radova, niti je slikana tabla gdje se može pročitati izvođač, rokovi gradnje, vrijednost projekta i slično što je obaveza izvođača.

 

 

Kojim novinarima i gdje je načelnik pričao o izgradnji terena ostaje nepoznato, s obzirom da našem mediju na pitanja konkretno vezana za ovaj projekat nikada nije odgovorio.

 

Neobično je ovo s obzirom da vlasti Pala, uostalom kao i drugih opština i gradova u Republici Srpskoj, uvijek vješto koriste priliku da se pohvale novim projektima. Tako smo vidjeli brojne fotografije  iz albuma “Svi naši kameni temeljci” gdje su načelnik opštine, izvođač ili drugi  funkcioneri pozirali medijima početkom izgradnje, na primjer, Muzeja odbrambeno- otadzbinskog rata (koji se trenutno ne gradi), Policijske uprave, Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta i drugo. Čak su se i prilikom asfaltiranja ulica fotografisali, samo prilikom izgradnje pomoćnog stadiona- ništa.

 

 

 

Zlonamjerni bi rekli da je to zato što je izvođač radova firma “Stanišić” doo.

 

Podsjetićemo samo na naslove u medijima: “Fotelja za Jugovića, Stanišiću javni radovi”.

 

Dakle, čelnici opštine Pale u tekstu ne pominju vrijednost radova, odnosno da će opština samo za pripremu terena izdvojiti više od 400.000 maraka. U zvaničnoj objavi i zvaničnoj izjavi ne možete saznati ni da je izvođač radova prijateljska firma “Stanišić” doo koja je za vrijeme mandata aktuelnog načelnika putem tendera dobila poslove vrijednosti oko četiri miliona maraka. Ova informacija je vjerovatno sasvim slučajno izostavljena.

 

Fali nam i fotografija načelnika i vlasnika firme koji godinama uspješno sarađuju, dok građani Pala ne mogu izdvojiti ni za vikend na Jahorini.

 

Od načelnika opštine Pale prijateljskoj firmi “Stanišić” doo 400.000 maraka za pripremne radove na pomoćnom stadionu FK “Romanija”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *