Završeno balkansko prvenstvo u biatlonu

Proglašenjem pobjednika i dodjelom medalja za četiri kategorije završen je „Balkan kup“ u biatlonu, koji je održan na Nordijskom ski-centru „Dvorišta“ na Jahorini uz učešće oko 100 takmičara.

 

U muškoj seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojio je reprezentativac BiH Stefan Lopatić, a drugo i treće mjesto pripalo je Pavlu Korinoskom i Velku Lazanoskom iz Sjeverne Makedonije.

 

Prvo mjesto u kategoriji juniora pripalo je Aleksi Vukoviću iz BiH, drugo Valentinu Karabadjakovu iz Bugarske, dok je treće osvojio Uroš Lalović iz BiH.

 

U kategoriji mladića /youth men/ prvo mjesto osvojio je Cvetan Danadjiev, drugo Georgi Djorgov i treće Georgi Naumov, svi iz Bugarske.

 

U ženskoj seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojila je reprezentativac BiH Anastazija Vojnović.

 

U kategoriji mlade /youth/ žene prvo mjesto pripalo je Veri Čolakovoj /Cholakova Vyara/ iz Bugarske, drugo Raji Adjamovoj /Raya Adjamova/ iz Bugarske, te treće Emi Sobal iz Hrvatske.

 

Iz Smučarskog kluba „Romanija“ sa Pala saopšteno je da su se takmičari na odlično pripremljenoj stazi borili za najviša odličja, a po izjavama učesnika svi su prezadovoljni organizacijom i domaćinskim prijemom gostiju.

 

„Svoje utiske nisu krili ni predstavnici reprezentacija koji su iskazali sve pohvale organizatoru i za lokalitet Pale-Dvorišta. Na takmičenju u četiri kategorije učestvovalo je oko 100 takmičara iz zemalja Balkana“, navodi se u saopštenju.

 

„Balkan kup“ održan je uz podršku institucija Republike Srpske, kao i resornog ministarstva sporta, te dobilo najbolje ocjene od Tehničkog posmatrača kojeg je delegirala Međunarodna biatlon unija /IBU/.

 

Zbog loših vremenskih uslova drugi dan takmičenja na „Balkan kupu“ u biatlonu je otkazan.

 

Izvor: palelive.com/Srna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *