Zbog potrebe za čestim gostovanjima na televiziji Elektrodistribucija Pale izdvaja 50 hiljada KM

Zato jer imaju potrebu da često gostuju u televizijskim programima, i to uživo, iz Elektrodistribucije Pale za 50 hiljada KM traže televiziju da ih reklamira. Jedan od glavnih uslova koje mora da ispunjava TV stanica na kojoj će da gostuju je da ima pet terenskih TV kamera, 5 snimateljskih ekipa, 5 audio prijemnika, 5 montažnih jedinica, 5 terenskih rasvjetnih tijela i snimače zvuka, dron za snimanje iz vazduha i da ima mogućnost da u svakom trenutku emituje sadržaje uživo sa minimalno 5 različitih lokacija istovremeno.

 

Piše: Azra Omerović/Pratimo tendere

 

Zavisno preduzeće Elektrodistribucija Pale krajem maja raspisala je tender za nabavku usluga reklame i propagande. Vrijednost tendera 50.000 KM. U tenderskoj dokumentaciji iz Elektrodistribucije Pale naveli su nekoliko specifično preciznih uslova koje ponuđač treba da ispuni.

Što se tiče tehničke i profesionalne sposobnosti, između ostalog, ponuđača mora imati kvalitetno zemaljsko analogno pokrivanje regionalnih centara Banja Luka, Trebinje, Foča, Bijeljina i Doboj.

„Obzirom da je sjedište ZP Elektrodistribucija a.d. Pale u Palama, postoji realna potreba za česta gostovanja njenih predstavnika u televizijskim emisijama, nužno je da izvršilac usluga obezbijedi promociju i predstavljanje komapnije uživo, putem TV stranice koju posjeduje, odnosno ima mogućnost korištenja studija i u Palama i da može uživo realizovati gostovanje“,    navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Osim toga  za ocjenu tehničke i profesionalne  sposobnosti ponuđača zahtjeva se između ostalog i da ponuđač posjeduje nekoliko  dozvola za emitovanje izdate od strane Regulatorne agencije za komunikacije BiH, ako ponuđač nije direktno TV stanica da posjeduje ugovor sa istom, te su zahtjevani specifični uslovi u pogledu opreme kojom raspolaže ponuđač.

 

Neophodno je i da Ponuđač posjeduje, opremu za snimanje i emitovanje minimalno u HD rezoluciji, kompletnu terensku režiju (video mikser, audio mikser, AV snimač…), minimalno 5 terenskih TV kamera, 5 snimateljskih ekipa, 5 audio prijemnika, 5 montažnih jedinica, 5 terenskih rasvjetnih tijela i snimače zvuka, dron za snimanje iz vazduha i da ima mogućnost da u svakom trenutku emituje sadržaje uživo sa minimalno 5 različitih lokacija istovremeno na kojima se prate događaji, kako bi u svakom trenutku mogao da odgovori na lokacijske i sadržajne zahtjeve Ugovornog organa, te da ima mogućnost korištenja studija u Palama“, navedeno je tendeskoj dokumentaciji.

Elektrodistribucija Pale prethodnih godina za usluge medijskog praćenja preduzeća angažovala je Alternativnu televiziju.

Podsjetimo početkom mjeseca i Elektro- Bijeljina raspisala je tender za medijskog oglašavanje za koje su izdvojili čak 200 hiljada KM. Osim opštih uslova za kvalifikaciju ponuđača i u ovom postupku propisani su specifično precizni uslovi tehničke i profesionalne sposobnosti ponuđača.

I iz Elektro—Bijeljine tako su jasno propisani uslovi i broj osoblja i opreme, da postoji opravdana sumnja da je zapravo “nacrtana” za određenog ponuđača kao i tender Elektrodistribucije Pale.

Podsjetimo “zbog specifičnosti traženog posla i djelatnosti ZEDP Elektro-Bijeljina”, tada je navedeno da je neophodno da izvršilac koji će pokrivati regiju Semberije na raspolaganju ima minimalno:

  • sedam TV kamera
  • četiri snimateljske ekipe
  • tri fotoaparata
  • šest montažnih jedinica, od kojih su dvije mobilne
  • neophodna rasvjetna tijela i snimače zvuka
  • dron za snimanje iz zraka, a kako bi “u svakom trenutku mogao da odgovori na lokacijske i sadržajne zahtjeve naručioca posla”.

 

TV stanica na kojoj je planirano emitovanje materijala koji će pokrivati regionalne centre Banja Luku, Trebinje i Bijeljinu mora imati osam kamera, šest snimateljskih ekipa, tri fotoaparata, šest montažnih jedinica, rasvjetna tijela i snimače zvuka i dron.

  • TV stanica mora imati mogućnosti da u svakom trenutku emituje sadržaje uživo sa minimalno šest različitih lokacija istovremeno na kojima se prate događaji, a za potrebe naručioca. 

 

Kao jedan od dokaza navedneo je da ponuđači moraju dostaviti i potvrdu o posjedovanju studija za realizaciju gostovanja uživo u Bijeljini.

Podsjetimo uslovi u tenderskoj dokumentaciji uveliko su podsjetili na one od ranije kada je Elektro-Bijeljina dodjeljivala novac Alternativnoj televiziji, odnosno firmama u njenom vlasništvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *