Žene mogu biti uspješne preduzetnice- Sajam ženskog preduzetništva

Da i žene mogu biti uspješne preduzetnice i doprinositi razvoju privrede svakoga društva dokazale su i danas u Tvrdimićima, Istočnom Novom Sarajevu, na Prvom sajmu ženskog preduzetništva u ovoj opštini ali i na području Sarajevsko-romanijske regije.

Na izletištu u Tvrdimićima oko četrdesetak žena sa područja grada Istočno Sarajevo predstavilo je svoje raznovrsne, domaće proizvode ali i pokazalo sposobnost i umjeće u kreiranju različitih predmeta koji su predstavljeni danas na Prvom sajmu ženskog preduzetništva.

Udruženje građana „ŽIR“ predstavilo je ručno rađen priglavak s ciljem zaštite sarajevsko-romanijske šare na listi nematerijalne baštine Uneska. Osim toga, ovi ručni radovi žena treba da dobiju valorizaciju i da na pravi način budu upotrijebljeni u promotivne i turističke svrhe Republike Srpske, navedeno je iz Udruženja.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u Opštini Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović rekao je Srni da na Sajmu učestvuje 24 izlagača sa različitim proizvodima, a namjera opštine je da u programu za podsticaje uvede mjeru koja bi pomogla udruženjima žena da registruju svoj biznis.

On je naveo da su sajam i radionica o preduzetništvu, na kojoj su učesnice prethodno učestvovale, održani u sklopu projekta izgradnje izletišta Tvrdimići, ukupne vrijednosti 130.000 KM.

Slike: Kreativni kutak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *