29/02/2024

Грађани Општине Источно Ново Сарајево финансирају Херцеговачку кућу?

Грађани Источног Новог Сарајева 65 000 КМ из буџета општине издвојиће за куповину робе за потребе Херцеговачке куће.

У Приједлогу закључка о нацрту ребаланса буџета Општине Источно Ново Сарајево планирани расходи за нову спортску дворану Славија предвиђени су у износу од око 366.000 КМ, што је за 102.750 КМ више у односу на план. Разлози повећања расхода су, између осталог, повећање броја радника, плате, доприноси, накнадни трошкови, али и трошкови робе за потребе продавнице аутохтоних херцеговачких производа Херцеговачке куће смјештене у просторијама дворане.

Начелник општине Јован Катић на данашњој сједници Скупштине општине рекао је да општина купује производе од Херцеговачке куће које касније препродаје купцима, што је у изјави за медије потврдио његов замјеник Александар Костовић.

“Херцеговачка кућа ради у оквиру СРЦ Славија, сав приход који се направи иде за плаћање радника, ми набављамо робу купци узимају”, закључује Костовић.

Поставља се питање због чега се новац грађана Источног Новог Сарајева издваја за потребе Херцеговачке куће којом управља Аграрни фонд града Требиња, и зашто се новац не издваја за рад Аграрног фонда града Источно Сарајево, или евентуално откуп домаћих производа са подручја Сарајевско- романисјке регије? Због чега грађани издвајају новац који иде у буџет Града Требиња?

АУТОР: Сања Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *