21/02/2024

Дјеца из Источног Новог Сарајева не могу више бесплатно скијати на Јахорини

 Од 19. фебруара 2020. године око 300 дјеце са подручја општине Источно Ново Сарајево неће више моћи бесплатно скијати на Јахорини, барем ове сезоне, саопштено је данас из општине Источно Ново Сарајево.

Разлог обустављена примјене Уговора о бесплатном коришћењу скијалишта између А.Д. ОЦ „Јахорина“ и Општине Источно Ново Сарајево је, како наводе, појединачна злоупотреба ски-карата од стране грађана на коју Управа општине Источно Ново Сарајево није могла утицати, а коју су уочили овлашћени контролори Олимпијског центра Јахорина.

Злоупотреба од неколико појединаца у периоду од 10. до 15. фебруара 2020. године, довела је до прекида досадашње успјешне сарадње између Олимпијског центра и Општине, на уштрб грађана који су савјесно користили услуге програма, додаје се у саопштењу.

Када је ријеч о осталим општинама у саставу Града, споразум остаје на снази.

Споразум је 02. јануара са представницима шест градских општина потписао директор Олимпијског центра „Јахорина“ Дејан Љевнаић у присуству премијера Републике Српске Радована Вишковића и градоначелника Источног Сарајева Ненада Вуковића.

Вишковић је обећао да ће Влада Српске финансирати превоз дјеце са по 10.000 КМ по општини.

Прошле године могућност бесплатног скијања искористило је више од 16.500 дјеце са подручја Источног Сарајева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *