Пет. дец 1st, 2023

ИНС: Злоупотреба пензионера у политичке сврхе?

Општинска управа Источно Ново Сарајево и Удружење пензионера Источног Новог Сарајева синоћ су у једном од свадбених салона на подручју ове општине организовали дружење чланова овог удружења. 

 

“Дружењу је присуствовало око 250 пензионера, а присутни су били начелник општине Јован Kатић и предсједник Скупштине општине Ведран Јованчић”, објављено је на званичној страници Града Источно Сарајево.

 

 

Ништа од овога не би било спорно да начелник и предсједник Скупштине општине нису злоупотријебили своје функције и политичку припадност одређеној партији и дружење пензиoнера представили као страначко, што се јасно види на званичној страници СНСД-а Источно Ново Сарајево.

 

 

 

Дружење пензинера на којем је означена страница СНСД ИНС?

 

Да ли то значи да на дружење нису добродошли пензионери који су симпатизери неке друге партије?

Да ли то значи да функционери које плаћају сви грађани Источног Новог Сарајева заступају интересе само истомишљеника?

 

Осим тога, на недавно одржаној сједници Скупштине Општине Источно Ново Сарајево, на којој су некадашњи чланови ДНС-а одлучили дјеловати независно, тачније подржати рад начелника општине господина Катића, исти се јавно похвалио медијима да се нада да до краја његовог мандата неће бити опозиције, тачније, да ће сви прећи у власт.

 

“Одборници ДНС-а увидјели су двије године од локалних избора 2020. године да ова скупштинска већина и начелник раде добро свој посао, да требају да подрже све добре ствари које радимо, а то је и те како видљиво на терену и препознато и од осталих локалних заједницам шта се све ради у Источном Новом Сарајеву. То је било на неки начин и очекивано да ће да да пређу у скупштинску већину, да подржавају рад начелника, а ја очекујем и на сљедећој сједници скупштине општине да ће бити одређених иступања у независне одборнике, а ево ја се искрено надам да до краја овога мандата нећемо имати ниједног одборника који ће бити у опозицији него да ће сви одборници да подржавају скупштинску већину”, рекао је начелник у изјави медијима.

 

Ко то у Источном Новом Сарајеву прижељкује једнопартијски систем и апсолутну власт, и да ли је то добро за оне који не мисле као носиоци власти у овој општини?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *