Квиз “Немањићи” поводом 800 година самосталности СПЦ

Предсједник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта разговарао је данас са предсједником Фондације “Мир Божји” из Бањалуке Здравком Мочевићем о такмичењу “Немањићи” поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве, које ће бити реализовано од септембра ове до јануара наредне године.

Такмичење “Немањићи” је најмасовнија манифестација васпитно-едукативног карактера поводом 800 година самосталности СПЦ, а планирано је да пројектом буду обухваћени ученици старијих разреда основних школа.

Планирано је да полуфинале и финале буду одржани у Храму Светог Саве у Београду уз директан телевизијски пренос у више држава, саопштено је из Скупштине Србије.Мочевић је рекао да ће квиз-такмичењем бити обухваћено више хиљада учесника из Србије, Републике Српске, региона, али и српске дијаспоре из Европе, САД, Аустралије и Канаде.

Линта је поздравио залагање Мочевића за овај важан пројекат, чији је циљ повезивање младих Срба у региону и дијаспори са матицом, те очување српске историје, културног и националног идентитета.

Он је истакао да је посебну пажњу потребно посветити информисању шире јавности о такмичењу, као и маркетиншким активностима.

ИЗВОР: Срна

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *