Нед. дец 3rd, 2023

Уцјењује ли режим чланове партије?

Пише: Бојан Милићевић

Са свих страна долазе информације, слике и поруке да режим малтретира чланове партије да морају доћи на скуп, пријетећи им губитком посла и слично.

Заиста, ако ми је до нечега стало, то је да се овај напаћени народ ослободи, често уцијењен, обманут, изманипулисан и ухваћен у “мишоловку” егзистенције од стране џелата.

Сви они, иако их дубоко разумијем, притиснути тежином овог времена морају показати храброст и увидјети ко нас води. Прије свега, због свог опстанка, (јер стисак ће бити још јачи и уцјене још веће), па онда свих нас и будућности своје дјеце. Ако се настави са урушавањем свега, неће бити ни тих материјалних мрвица које неки убирају. Ни за њих, а поготово не за њихову дјецу коју ће оставити у дужничком ропству.

Будимо храбри (ко ће ако не ми?), као што су били наши преци и усправимо се, јер су они без народа нико и ништа.

Нико боље од Меше није описао шта је страх и шта направи од човјека. Прочитајте, усправите се и не повијајмо се као травке на вјетру, него будимо људи!

“Није то храброст, већ стид од себе пониженог. Страх је најгора издајица, рекао је Осман. А мени се чини да је страх највећа срамота овог свијета, и највеће понижење човјеково. Измахнут је над њим, као бич, уперен у грло, као нож. Човјек је опкољен страхом, као пламеном, потопљен њиме, као водом. Плаши га судбина, плаши га сутрашњи дан, плаши га владајући закон, плаши га моћнији човјек, и он није оно што би хтио бити, већ оно што мора да буде. Умиљава се судбини, моли се сутрашњем дану, послушно понавља закон, понизно се смијеши мрском моћном човјеку, помирен да буде наказна творевина сачињена од страха и пристајања.”

( СНСД организује данас на Козари велики страначки скуп под слоганом “Живјеће Српска”. Циљ овог скупа је, како наводе, да руководство странке упозна чланове СНСД-а о актуелној политичкој ситуацији и притисцима којима је Република Српска изложена. У дописима члановима партије наводе да је обавезно присуство што већег броја људи.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *