О називу улица расправљало се и на сједници скупштине општине Источно Ново Сарајево

???????

Иако је на данашњој сједници усвојена  одлука да се новоизграђеној улици у Источном Новом Сарајеву да назив Душко Трифуновић, начелник је прихватио сугестије појединих одборника да  у наредном периоду називи улица буду давани по значајним датумима и личностима везаним за сарајевске Србе, о чему смо, измећу осталог и ми писали.

На 30. редовној сједници скупштине општине Источно Ново Сарајево одборници су усвојили извјештај о извршењу општинског буџета за прву половину ове године, у којем је наведено да ја забиљежен дефицит у износу од 785.332 КМ. Начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић рекао је да дефицит није забрињавајући, с обзиром да буџет општине традиционално биљежи веће приходе него расходе у другој половини године.

Осим тога, на сједници се разговарало и о називу улица у овој општини будући да се сваким даном њихов број  повећава. Иако је на данашњој сједници усвојена одлука да се новоизграђеној улици у Источном Новом Сарајеву да назив Душко Трифуновић, начелник је прихватио сугестије појединих одборника да  у наредном периоду називи улица буду давани по значајним датумима и личностима везаним за сарајевске Србе, о чему смо, измећу осталог и ми писали.

 Сарајевски Срби имају богату  историјску и културну прошлост на овим просторима, на шта требамо бити поносни. Ова релативно нова, млада средина, има своје великане, докторе, музичаре, државнике, спортисте и вријеме је да то запишемо на по коју таблу, и барем на тај начин дамо допринос култури сјећања.

Фото: Срна


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *