Повеља Града Источно Сарајево ове године додјељена је Влади Србије

На свечаној академији поводом славе града Источно Сарајево, Свети Петар Дабробосански вечерас ће у Културном центру Источно Ново Сарајево бити уручена признања појединцима и организацијама најзаслужнијим за развој града.

Повеља града Источно Сарајево ове године додијељена је Влади Србије, Златна плакета града постхумно се додјељује Предрагу Ласици, а захвалница Синиши Берјану.

Из комисије за награде и признања Источно Сарајево образложено је да је Влада Србије задужила грађане Источног, некада Српског Сарајева, још из времена одбрамбено-отаџбинског рата. Осим тога, наведено је да је Влада Србије посљедњих година инвестирала значајна средства у изградњу објеката и инфраструктуре на подручју града. Помоћу средстава која су стигла из Србије реализовани су значајни пројекти у свим градским општинама.

На приједлог Клуба одборника СДС, златна плакета постхумно ће бити додијељена бившем градоначелник Источног Сарајева Предрагу Ласици, који је дао немјерљив допринос изградњи града. Због својих заслуга у развоју Универзитета Источно Сарајево и промоцији Источног Сарајев , захвалницу ће добити и актуелни амбасадор БиХ у Јапану, Синиша Берјан, наведено је из комисије града Источно Сарајево.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *