У Источном Сарајеву одржани други Мачевалачки сусрети

У Источном Сарајеву данас су одржани Мачевалачки сусрети на којима се у дисциплинама мач и сабља такмичило више од 50 учесника из БиХ, Србије, Хрватске и Сјеверне Македоније.

На такмичењу су учествовали домаћин и организатор овог сусрета Мачевалачки клуб “Романија”, те клубови “Војводина”, “Сплит”, “Дмитар Звонимир” из Осијека, као и “Валтер” из Сарајева, “Бaњалука” и “Пале”, па овај турнир предствља незванично првенство БиХ у мачевању.

Предсједник Мачевалачког клуба “Романија” Маријана Петронић изразила је задовољство што је ова спортска манифестација протекла успјешно.


“Такмичење је организовано на три борилишта по правилима Свјетске мачевалачке федерације”, рекла је Петронићева.

Бивши првак Југославије и свијета у мачевању Александар Анастасов из Сјеверне Македоније изразио је задовољство што је имао прилику да учествује на овом турниру, истичући да су домаћини учинили изузетан напор да се сви учесници осјећају угодно.

“Још драже ми је што видим да у БиХ има ентузијаста који гарантују будућност мачевалачког спорта на овим просторима. Ријеч је о лијепом спорту, лично сам најбољи примјер за то јер радим у мачевању и такмичим се 62 године”, рекао је Анастасов.

Друге мачевалачке сусрете отворио је замјеник начелника општине Источно Ново Сарајево Слободан Пајић, а покровитељи овогодишњих сусрета су начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић, Туристичка организација Јахорина, хотел “Термаг” Јахорина и компанија “Златно зрно” из Источног Сарајева.

ИЗВОР: СрнаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *