Чувај криминалца свог

Пише: Данијел Михић

„Што баш њега/њу прозивају, нису једини крали“

„Краду и њихови, а само ми своје нападамо“

„Краде се свугдје у региону“

„Крашће и нови, можда још и више“

„Ко зна што га прозивају и ко стоји иза тога“

Немогућност објективног и критичког сагледавања „кукоља у сопственом житу“, један је од стубова носача отровног сивила који нас је колективно заробио. Како сутра започети икакву причу о корекцији или санкцији неког локалног кабадахије, који својим разулареним понашањем растјерује одавде све што има мозга и достојанства, када језиви хор изрони и загракта: „Немој га, наш је!“; „Непријатељи једва чекају да се почнемо прозивати!“; „Прозивају га јер сигурно имају антисрпске намјере“.

Народ, издресиран да сав свијет дијели на наше и њихове, те да је наш најтежи криминалац бољи од њиховог најбољег човјека, тако врши колективно друштвено самоубиство, јер подржава особу која својим криминалним радњама разара наше друштво а које га опет, већински брани и оправдава из потпуно погрешних патриотских побуда.

Зашто се прозива? Зато што је криминалац! Зато што нам уништава садашњост и цементира будућност! Зар је то тако тешко схватити?! Њихов криминалац разара њихово друштво, што га не прозивају то је њихов проблем, а не изговор за наше оправдање убица наше будућности! Наш криминалац је најопаснији народни непријатељ, јер га непосредно угрожава, држећи га у биједи, тупилу, страху и мржњи да би лакше са њим млатио и манипулисао. Ћутањем нашем криминалцу не бранимо српство, него га управо упропаштавамо!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *