Ђеђево- село за примјер

Mјештани Ђеђева код Фоче су, након што су недавно раскресали локални пут који води до њиховог села, данас у два трактора довезли абразивни материјал и лагеровали га поред пута на већим стрминама, да би у случају сњежних падавина били спремни да на вријеме поспу коловоз и одрже га проходним.

Мјештанин Анђелко Вељовић рекао је да су у данашњој акцији учествовали углавном млађи становници Ђеђева, те да у овом селу, као у ријетко којем, сами одржавају проходност свог пута – не чекајући помоћ надлежних служби.

Вељовић је истакао да су ранијих година снијег чистили импровизованим грталицама, направљеним од дебелих дасака, а прошле године су сопственим средствима набавили нову грталицу, али да им и општина помаже, најчешће са горивом.

“Свјесни смо да наш пут није приоритет, јер има пречих од нас. Одавно смо одлучили да не чекамо када ћемо доћи на ред за чишћење, већ да сами бринемо о проходности, која је, захваљујући нашем заједништву, увијек обезбијеђена. Задовољни смо подршком општине, јер се никада нису оглушили на наш позив када је потребно набавити гориво”, рекао је Вељовић.

ИЗВОР: Срна

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *