Zimski džudo kamp na Palama okupio oko 200 učesnika

Na Palama je danas počeo trodnevni Zimski džudo kamp koji je okupio 200 učesnika iz BiH i reprezentativce iz Srbije i Crne Gore.

Zimski džudo kamp održava se u Sportsko-poslovnom centru “Peki” u organizaciji Džudo kluba “Rajko Kušić” sa Pala i Džudo saveza Republike Srpske, navodi Srna.

Predsjednik Džudo kluba “Rajko Kušić” Njegoš Poljaković kaže da ovaj klub drugi put organizuje kamp i da će nastojati da svake godine ovu priču omasove i budu bolji organizatori kako bi prerasla u tradicionalnu.

Odlučili smo se na drugi zimski kamp zbog pozitivnih iskustava svih učesnika sa prošlogodišnjeg. Trodnevni kampovi su nešto čime se kvalitet džudo sporta diže na veći nivo i nema razloga da se plaća odlazak malog broja takmičara po zemljama Evrope kad možemo sve perspektivne takmičare smjestiti na Palama i organizovati kamp“, istakao je Poljaković.

U okviru kampa biće organizovan i trenerski seminar na kome će biti izvršeno licenciranje trenera u Džudo savezu Republike Srpske, što je uslov za rad trenera u klubovima. Poljaković je novinarima rekao da su uspjeli okupiti najbolje kadete, seniore i juniore koji će imati po dva treninga dnevno.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović istakao je da je ovo jedna od novih aktivnosti koja treba da postane tradicionalna, te podsjetio da postoji ljetni džudo kamp u Trebinju.

Pokrovitelj kampa je opština Pale.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *