Јана Васковић и Тамара Цинцар на кошаркашком кампу у “Бањи Дворови”

Кошаркашки савез Републике Српске свечано је отворио “Кошаркашки камп 2023“ у Дворовима.

Камп организује Министарство породице омладине и спорта Републике Српске у оквиру пројекта „Љетна школа спорта Републике Српске“.

Овај камп, на којем учествује 15 кошаркаша и кошаркашица 2009. годиште, трајаће до 24. јуна у Јавној установи „Бања Дворови“. На кампу учествују и Јана Васковић и Тамара Цинцар из КК “Игман” из Источне Илиџе.

Предсједник Кошаркашког Савеза Републике Српске Александар Ђурђевић новинарима је рекао да је велика част што су се у Дворовима окупили 30 најталентованијих дјечака и дјевојчица из Републике Српске.

– Окупили смо их у Љетној школи спорта који реализујемо у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта, а боравиће у Бањи Дворови у наредних седам дана, тренирати у Основној школи „Дворови“ –  рекао је Ђурђевић.

Ђурђевић је рекао да се у претходне двије године у Кошаркашком савезу Републике Српске радило са најмлађим и најталентованијим дјечацима и дјевојчицама.

– Овај камп је потврда тога – рекао је Ђурђевић и рекао да се нада да ће дјеца из Дворова отићи пуна позитивих утисака, те да ће камп искористити за своје напредовање.

Пријатељства, додао је он, која се стекну кроз спорт су пријатељства која трају цијели живот.

Ђурђевић је захвалио ресорном министарству и свима који су помогли да се овај камп организује, навели су из Кошаркашког савеза Републике Српске.

– Морамо наставити да у будућности улажемо у наше најталентованије, јер то и јесте будућност и смисао постојања Кошаркашког савеза, као и смисао бављења спортом – рекао је Ђурђевић.

ИЗВОР: Катера

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *