Bazen u Rogatici spreman za prve kupače

Poslije više od pet godina od prvih građevinskih radova na izgradnji bazena za kupanje u kompleksu Sportsko-rekreativnog centra „9. Januar“ u Rogatici, za koje u startu nije bio obezbijeđen ni pfening sredstava, u toku su posljednji, završni, radovi na i oko ovog impozantnog sportsko-rekreativnog objekta.

Radnicima i mehanizaciji „Romanija-puteva“, koji su uradili i najveći dio poslova na ovom objektu, ostalo je još da se danas, ponedjeljak, 13. juna, položi asfalt na prilaznom dijelu puta od mosta Zakula do zgrade u kojoj se mašinski dio postrojenja, 21 svlačionica i drugi prateći sadržaji.

Što se tiče samog bazena, čija veličina je 30×25 metara sa kapacitetom od oko 15.000 kubnih metara vode, njegova izgradnja je završena. Završen je i mini bazen za djecu i u toku su pripreme za njihov tahnički prijem i dobijanje upotrebne dozvole.

Ako sve bude zadovoljilo propisane standarde, prvo kupanje u bazenu moglo bi biti već tokom ove nedjelje, reče načelnik opštine Milorad Jagodić koji je na čelu Opštinske uprave obezbijedio sredstva za nastavak i evo dovršenje ovog objekta.

Ove godine, kupanje u bazenu, biće besplatno, a dogodine vidjećemo, dodao je Jagodić. Jer, bazen traži više nego se prvobitno mislilo.

Otvaranje ovog u Rogatici, posebno od mladih, dugo očekivanog objekta, biće uz sve propisane epidemiološke mjere, a to će reći skromno, bez vrpce i govora, i maksimalno u granicama dozvoljenog od strane nadležne medicinske službe.

IZVOR: Sreten Mitrović/ 058.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *