29/02/2024

BH novinari zahtijevaju reakciju policije i SNSD-a na prijetnje načelnika Šipova

Kako ističu iz Udruženja BH novinari, u petak 15. septembra, načelnik Kovač je pozvao telefonom novinara Haruna Dinarevića i tom prikom uputio niz brutalnih, primitivnih i vulgarnih rečenica Dinareviću i njegovoj koleginici Aleni Beširović. Kovač je, kako navode u saopštenju, koristio rječnik neprimjeren funkciji koju obnaša u lokalnoj zajednici i poziciji u vladajućem SNSD-u.

Iz Upravnog odbora BH novinara su podsjetili u saopštenju da su zajedno sa grupom stranih novinara, Dinarević i Beširović objavili istraživačku priču o Šumama Republike Srpske u kojoj se spominje i načelnik Šipova, nakon čega je uslijedio napad.

Upravni dobor BH novinara ocjenjuje ovaj slučaj primitivnim političkim pritiskom i pokušajem zastraživanja novinara Naratorijuma sa ciljem zaustavljanja njihovog novinarskog rada, uključujuči i kritičko pisanje istraživačkih priča o temama uništavanja zajedničkih dobara i okoliša u Republici Srpskoj, iza kojih, kako se navodi u saopštenju, nedvosmisleno stoje kadrovi SNSD –a u lokalnim zajednicama.

Iz Upravnog odbora BH novinara i Linije za pomoć novinarima javno su pozvali MUP Republike Srpske na hitnu istragu ovog incidenta i provođenje zakonskih mjera za kažnjavanje načelnika Milana Kovača. Istovremeno, BH novinari pozivaju Opštinsku organizaciju i Predsjedništvo SNSD-a, da sankcionišu svoga člana zbog njegovog neprimjerenog ponašanja i vulgarnih napada na novinare Naratorijuma.

IZVOR: Direkt

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *