Biblioteke iz Beograda poklonile 685 knjiga Studentskom domu Foča

Biblioteka Studentskog doma Foča proširila je bibliotečki fond zahvaljujući poklonima Narodne biblioteke Srbije i Gradske biblioteke Beograda.

Narodna biblioteka Srbije darovala je ovoj ustanovi 330, a Gradska biblioteka Beograda 355 knjiga, što stručne literature za studente Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta, što beletristike, čija je ukupna vrijednost oko 7.000 KM.

U Studentskom domu Foča trenutno je smješteno 346 studenata Medicinskog i Bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Student treće godine Medicinskog fakulteta Svetozar Gužvić iz Šekovića kaže da je biblioteka prilično snabdjevena.

„Koristim biblioteku, trenutno sam uzeo jednu knjigu koja mi je potrebna za pripremanje ispita. Koliko vidim, imaju sve knjige koje su nam potrebne na fakultetu“, kaže Gužvić.

Direktor Studentskog doma Foča Srđan Drašković zahvalio se bibliotekama iz Srbije na značajnoj pomoći.

„Ono što još više raduje je da će to biti kontinuirana saradnja i što će oni nastaviti da nam pomažu da proširujemo bibliotečki fond. Takođe, nedavno smo i od Medicinskog fakulteta u Foči, sa kojim imamo odličnu saradnju, dobili 30 knjiga, pa se i njima zahvaljujem“, rekao je Drašković.

On je dodao da biblioteka, koja je formirana prošle godine, trenutno ima nešto više od 1.000 knjiga, najviše stručne literature, ali i beletristike.

„Studenti su najčešće zainteresovani za stručnu literaturu. Medicina, stomatologija i drugi studijski programi su prilično teški i obimni, pa možda nemaju toliko vremena za beletristiku, a mi smo im ovdje omogućili i korišćenje dva računara za pisanje seminarskih radova, koje mogu i da odštampaju bez ikakave naknade“, naveo je Drašković.

Zahvalnost i Medžlisu

Drašković se zahvalio i Medžlisu Islamske zajednice Foča, koji je ovog ljeta, povodom muslimanskog praznika Kurban bajrama, za ishranu studenata u menzi Studentskog doma, darovao jagnjeće meso, odnosno 15 kurbana.

“Svakako da je taj poklon dobrodošao našim studentima u menzi. Ukupna vrijednost kurbana je oko 3.600 KM”, rekao je Drašković.

Izvor: Radio Foča

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *