Bijeliću i Korićancu 20 miliona za gradnju hotela Vlade RS

Preduzeća „Gradip“ iz Prnjavora Branimira Bijelića i „Korićanac ZRUG“ Luke Korićanca dobili su od Vlade Republike Srpske 19,9 miliona maraka vrijedan posao izgradnje hotela „Partizan“ na Jahorini.

Njihova ponuda bila je jedina na tenderu koji je raspisan krajem prošle godine, a prema kojem je rok za završetak radova 20 mjeseci.

U cijenu je uračunato projektovanje, rekonstrukcija, nadogradnja i adaptacija postojećeg objekta “Dom Partizan” i dogradnja novog objekta  istih dimenzija, po sistemu ključ u ruke” kao i izgradnja internih saobraćajnica, parkinga, velnes centra i parternog  uređenja.

Projektom je predviđeno da hotel posjeduje 19 apartmana i 20 soba, recepciju, ostavu za kofere, salu za ručavanje, kuhinju, restoran i kafe namijenjen gostima koji nisu stalni korisnici hotela kao i spa centar.

Inače, ovo je drugi pokušaj Vlade da izgradi ovaj objekat. Naime, Ugostiteljski servis Republike Srpske je sa firmom “Bauwesen” iz Lazarevca u oktobru 2021. godine potpisao ugovor o projektovanju, rekonstrukciji i adaptaciji hotela.

Riječ je o preduzeću koje je i prije toga bilo poznato po tome što nije poštovalo ugovorene obaveze i što je kasnilo sa projektima, što im nije bila prepreka da dobiju ovaj posao.

Kada se ispostavilo da nisu sposobni za ovaj projekat, Ugostiteljski servis je bio prinuđen da raskine ugovor.

U Ugostiteljskom servisu za CAPITAL kažu da je „Bauwesen“ do raskida ugovora završio poslove vrijedne nešto preko dva miliona maraka, a što im je uredno plaćeno.

Nepohodno je nastaviti sa ulaganjem u objekat kako bi se spriječilo propadanje radova koji su do sada završeni“, kažu oni.

Inače, prvobitnim planom vrijednost hotela je bila sedam miliona maraka, a zatim je narasla za skoro tri puta. I za to u ovom servisu imaju objašnjenje.

Prema novom idejnom rješenju u odnosu na prvobitno, zbog ukazane potrebe za izmjenama tehničkih karakteristika, povećanjem bruto građevinske površine objekta, dodatnih radova na vanjskom uređenju i pristupnim putevima kao i zbog povećanja cijena radova, usluga i opreme na tržištu bilo je potrebno planirati dodatna sredstva“, rekli su oni.

Inače, otvaranje hotela planirano je za zimsku turističku sezonu 2025/26.

 

IZVOR: Capital/ D. Tovilović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *