Пет. дец 8th, 2023

Ministar Nedeljko Čubrilović obišao radove, mediji nisu dobrodošli

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović obišao je danas radove na dionici autoputa Banjaluka-Prijedor, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske. Saopštenje je, međutim, došlo kada je sve već bilo gotovo, bez ranije najave, što je već uobičajeno kada je ova priča u pitanju.

 

Vlada informacije o gradnji autoputa Banjaluka-Prijedor krije od javnosti, onemogućava, na sve načine, pitanja novinara, a javnost o svemu obavještava tek nakon sastanaka ili događaja. Takva je praksa i kada Kinezi dolaze na razgovore u Vladu. Mediji ne budu obaviješteni da će se desiti ti sastanci.

 

 

Ovaj put je Nedeljko Čubrilović, novi ministar saobraćaja, izbjegao da odgovori na mnoštvo pitanja u vezi sa gradnjom ovog autoputa. Jedno od pitanja je i da li su neki od njegovih srodnika ili on vlasnici zemlje na trasi autoputa i da li su još neki od srodnika bivših ili sadašnjih ministara naprasno postali vlasnici parcela koje su neophodne za gradnju pristupnih puteva, parkinga, naplatnih rampi…

 

Podsjećamo da Vlada Republike Srpske uporno i pored presuda sudova odbija da objavi ugovor o gradnji autoputa koji je potpisan sa kineskom kompanijom Shandong.

 

Na ovom poslu Kinezi će profitirati nekoliko stotina miliona maraka. Republika Srpska se obavezala da će za raspoloživost autoputa godišnje, trideset godina, plaćati oko trideset miliona maraka.

 

IZVOR: Gerila info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *