21/02/2024

Čubrilović- penzionisao se, uzeo otpremininu pa postao ministar? Klokiću i Šeraniću treći mandat

Narodna skupština Republike Srpske je 21. decembra, na posebnoj sjednici, izabrala novu Vladu na čelu sa starim/novim premijerom Radovanom Viškovićem. Od prisutna 74 poslanika za izbor nove vlade glasao je 51 poslanik.

 

Na sjednici Narodne skupštine najviše se polemisalo o biografijama manjeg broja novih ministara u sastavu Vlade, ponajviše o budućem ministru za porodicu, omladinu i sport Dadu Doganu, kadru Socijalističke partije Petra Đokića, koji je, kako tvrdi opozicija, pravosnažno osuđivan. Mediji su najavili da se sprema ostavka pomenutog ministra, što je isti i potvrdio.

 

Međutim, ono što je javnosti promaklo jeste i to da će naredne četiri godine funkciju ministra obavljati SNSD-ovi Alen Šeranić (ministar zdravlja i socijalne zaštite) i Zlatan Klokić (ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju) , uprkos najavi predsjednika SNSD-a i predsjednika Republike Milorada Dodika da ministari koji su do sada već imali dva mandata, to više neće moći da nastave da rade. (Šeranić je prije imenovanja za ministra bio šef Odsjeka za međunarodne odnose i evropske integracije u Ministarstvu zdravlja.)

 

“Jedan broj ministara koji su do sada već imali dva mandata, to više neće moći da nastave da rade.Smatramo da su dali značajan doprinos i da bi trebalo da se uvedu neke nove snage”,  ovo je, između ostalog, rekao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon konstultacija sa predstavnicima parlamentarnih stranaka u Republici Srpskoj, pisale su Nezavisne novine.

 

Novim imenovanjima starih ministara, predsjednik Dodik je još jednom pogazio svoju riječ.

 

U novom sastavu Vlade nalazi se i nekadašnji predsjednik Skupštine.

 

Iako je kadar DEMOS-a Nedeljko Čubrilović, kako tvrde naši izbori otišao u penziju i uzeo otpremninu u iznosu od tri plate koliko je zarađivao kao predsjednik Skupštine u prošlom mandatu, to ga nije spriječilo da prihvati mjesto novog ministra saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske.

 

Čubrilović će, kako tvrdi naš izvor, građane koštati oko 15 000 KM otpreminine, dok će ujedno zarađivati i ministarsku platu.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *