Пет. дец 8th, 2023

Da li je povećana naknada odbornicima Skupštine Grada Istočno Sarajevo?

Odbornici Skupštine Grada Istočno Sarajevo na sjednici održanoj danas usvojili su rebalans budžeta grada za ovu godinu u iznosu od 11.876.536 KM.

Osnovni razlozi za rebalans budžeta su planiranje i potrošnja neutrošenih sredstava po osnovu kreditnog zaduženja, iskazane potrebe za unutrašnjom preraspodjelom sredstava pojedinih potrošačkih jedinica i planiranja obaveza za koje sredstva nisu obezbijeđena budžetom za ovu godinu, piše SRNA.

Uz male tehničke korekcije odbornici su jednoglasno usvojili odluku o odborničkoj naknadi i naknadi članovima Radnih tijela, kojom se, između ostalog, odbornički dodatak sa dosadašnjih 300 KM povećava na 400 KM, piše SRNA.

Pitali smo gradonačelnika Ćosića šta je sa njegovim obećanjem da će odbornička naknada biti smanjena ili čak ukinuta, ako uzmemo u obzir i to da odbornici Skupštine Grada imaju dupla primanja, sa sjednica skupštine opština i gradskih zasijedanja, plus neki od njih su direktori javnih preduzeća ili ustanova.

Gradonačelnik je izjavio da je stvar tehničke prirode, odnosno da odbornička naknada nije povećana nego će odbornici umjesto dosadašnjih 50 KM za prisustvo sjednici primati 100 KM, a odbornička naknada je sa 350 KM smanjena na 300 KM, što u suštini ništa ne mijenja.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *