Damjan Škipina nastavlja praksu prethodnika, “Prointeru” od Zavoda za zapošljavanje za jedan dan 87.995 KM

Ko će dobiti tender za održavanje softvera i druge kompjuterske i uz njih vezane usluge u Zavodu za zapošljavanje Republike Srpske sa sjedištem u Palama već godinama nema dileme. “Prointer ITSS doo” Sarajevo, čiji je vlasnik banjalučka firma “Prointer”u januaru je za samo jedan dan od Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske dobio  75.210 KM bez PDV-a, odnosno 87.995 KM sa PDV-om.

 

Piše: Sanja Vasković

foto: Capital

 

Naime, Zavod za zapošljavanje raspisao je u novembru prošle godine tender za održavanje serverske i mrežne infrastrukture i bekap sistema vrijednosti 49. 573 KM. Na tender je pristigla samo jedna prihvatljiva ponuda koja je bila samo tri marke niža od procijenjene vrijednosti. 

 

Tako je ugovor firmi Prointer iz Sarajeva dodijeljen već početkom godine, 5. januara kada je na Portalu javnih nabavki objavljeno još jedno Obavještenje o dodjeli ugovora istoj firmi od istog ugovornog organa.

 

 

Riječ je o nabavci računara sa monitorom.

 

 

Nakon što je Kancelarija za razmatranje žalbi  odbacila prigovor firme “DERMAN COMPANY” iz Zenice vezano za ovu javna nabavku, Zavod je računare nabavio opet od firme Prointer, ovaj put za marku niže od procijenjene vrijednosti, 25. 640 KM bez PDV-a.

 

Samo početkom januara PROINTER je od Zavoda za zapošljavanje Pale dobio skoro 88 hiljada maraka čime aktuelni direktor i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Damjan Škipina nastavlja praksu svog prethodnika, poslanika u PS BiH Miroslava Vujičića koji je takođe poslove davao PROINTERU, o čemu je i naš portal ranije pisao.

 

Javni novac koji PROINTER i povezane firme dobijaju od institucija Republike Srpske broji se u milionima. Tako su, prema pisanju medija, za samo pet mjeseci prošle godine dobile ugovore vrijedne 59 miliona maraka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *