21/02/2024

Direktori se ugledali na Luku Petrovića, dijele milione na reklamiranje monopola

Nakon što je „Elektroprivreda Republike Srpske“ (ERS), koju vodi Luka Petrović, odlučila da za reklamiranje hodinga podijeli 7,6 miliona maraka, direktori u zavisnim preduzećima su krenuli istim putem, pa će za promociju monopolskog položaja podijeliti preko milion KM.

 

Prednjače „Hidroelektrane na Trebišnjici“ (HET) koje sprovode tender vrijedan 877.000 KM za promociju na sportskim događajima, kulturnim manifestacijama, simpozijima, kongresima i sajmovima u ovoj godini.

Traže firmu koja će pisati promotivne tekstove po portalima i društvenim mrežama, zakupljivati prostor po televizijama, ali i primati i obrađivati prijave svih koji budu tražili finansijsku pomoć HET-a.

Posebnu pažnju posvećuju fotografijama, pa traže profesionalne kamere, objektiv i rasvjetu kako bi promotivni sadržaj bio što atraktivniji.

Zavisno preduzeće realizuje nabavku kako bi se poboljšala vidljivost brenda i unaprijedio kvalitet poslovanja“, kažu u ovom preduzeću pojašnjavajući svrhu nabavke.

Pri kraju je i tender zavisnog preduzeća „Elektro Doboj“ vrijednog 234.000 maraka za reklamne usluge.

To podrazumjeva usluge snimanja, montiranja i emitovanja priloga sa terena posvećenih informacijama o aktivnostima preduzeća“, navodi se u njihovom obavještenju o javnoj nabavci.

I u „Elektro – Hercegovini“ žele da da budu viđeni na malim ekranima, a da se njihova gostovanja prenose uživo, a spremni su da za to plate 58.000 maraka.

Međutim, taj posao za njih neće moći da obavlja svako. Traže televiziju sa četiri snimateljske ekipe, tri fotoaparata, pet uređaja za montažu, rasvjetna tijela i snimače zvuka te dron za snimanje iz vazduha.

TVstanica na kojoj je planirano emitovanje materijala mora pokrivati Banjaluku, Trebinje, Bijeljinu, Foču i Doboj.

S obzirom na to da je sjedište ugovornog organa u Trebinju, gdje se nalazi kompletna uprava preduzeća te da postoji realna potreba za česta gostovanja njenih predstavnika u televizijskim emisijama, nužno je da izvršilac usluge obezbijedi promociju i predstavljanje kompanije uživo, putem TV- stanice koja u Trebinju ima na raspolaganju televizijski studio i može uživo da realizuje studijska gostovanja“, navode oni u svojim zahtjevima.

Podsjećamo, ERS je nedavno malo poznatoj firmi „Grudis“ iz Banjaluke dala ugovor vrijedan  7,6 miliona maraka da je reklamira na sportskim, kulturnim, humanitarnim i drugim manifestacijama, a za to će joj platiti 7,6 miliona maraka.

To su direktori u zavisnim preduzećima očigledno shvatili kao poziv da i sami krenu u trošenje novca za te svrhe

 

CAPITAL: D. Tovilović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *