DJEČIJI FESTIVAL NA JAHORINI: Traži se predavač – autor 50 knjiga i hor sa najmanje 10 objavljenih albuma

Akcionarsko društvo Olimpijski centar Jahorina Pale pokrenulo je postupak javne nabavke usluge organizacije dječijeg festivala vrijedan čak 250 hiljada KM bez PDV-a. Rok za dostavu ponuda je zadnji dan februara ove godine, a ugovorni organ do trenutka monitoringa nije bio objavio planske dokumente za 2024. godinu

 

IZVOR: Pratimo tendere

 

Uslovi kvalifikacije i tehničke specifikacije u tenderskoj dokumentaciji ukazuju na to da postoji mogućnost diskriminacije ponuđača.

Opis dijela predmeta nabavke izuzetno je detaljan, pa se tako od ponuđača traži, naprimjer, predavanje na temu “Upotreba novih otkrića iz oblasti neuronauke u školskim klupama i svakodnevnom životu djece” i to u trajanju od tri sata, organizovanje predavanja o zdravoj ishrani, organizacija koncerta dječijeg hora, radionica i pričanja na temu “Pisanje priča”… nastranu činjenica da planiranih pet sati, koliko je predviđeno da traju pojedine radionice, malo koje dijete može pratiti pažljivo i koncentrisano, iz fotografije u prilogu, jasno je sa koliko detalja je tražena nabavka opisana:

 

Osim toga, u uslovima za kvalifikaciju – lična sposobnost ponuđača, traženo je da ponuđači imaju tačan broj zaposlenih, te čak i broj izdatih albuma dječije muzike. Pod stavkom 7 navedeno je da ansambl dječijeg hora mora imati najmanje 10 objavljenih albuma dječije muzike, što značajno sužava mogućnosti konkurencije. Za jednu od stavki traženo je da predavač ima čak 50 objavljenih knjiga za djecu!

Gliter prah za slikarsku radionicu mora biti u minimalno 10 različitih boja, drvene četkice za crtanje sinetičku dlaku, minimalno 20 komada, zvučno pojačalo signal snage minimalno 4×1800 vati…

Traženo je i oglašavanje na bilboardima tačno određenih dimenzija u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori…

 

Fashion Weekend Jahorina

Ovakva praksa česta je kada OC Jahorina organizuje zabavne sadržaje – slično je i sa organizovanjem manifestacija Fashion Weekend ili Detox Jahorina, o čemu smo pisali i ranije. Na to se godinama troše stotine hiljada KM.

Prošle godine u specifikacijama usluga traženo je da tokom tri dana predavanje održi najmanje sedam predavača navedenih imenom i prezimenom u tenderskoj dokumentaciji. Od potencijalnog ponuđača traženo je da prvog dana događaja bude organizovan nastup Halida Bešlića ili Ace Pejovića. Traženo da ponuđač angažuje Aleksandra Hršuma ili Jovanu Marković i Vladimira Stankovića ili Anu Bavrku za moderatora događaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *