Dolazak djece iz Italije ne ugrožava stanovnike Istočnog Novog Sarajeva

Mladi iz Republike Srpske, većinom sportisti, koji su boravili u Italiji, smješteni su juče u hotel Topeks u Istočnom Sarajevu, a rezultati testiranja na virus korona očekuju se najkasnije sutra.

U međuvremenu, među dijelom stanovništva ove opštine pojavilo se negodovanje njihovim smještajem upravo na područje Istočnog Sarajeva, odnosno opštine Istočno Novo Sarajevo zbog bojazni da će ovi učenici i studenti povećati potencijalni stepen zaraženosti.

Načelnik ove opštine, koji je i šef Kriznog opštinskog štaba ističe da nema apsolutno nikakve bojazni da će ova djeca na bilo koji način ugroziti zdravlje stanovnika opštine Istočno Novo Sarajevo.

“Oni su potpuno bezbjedno prevezeni sa aerodroma u hotel Topex, izvršena je dezinfekcija prostorija u kojim borave i dobili su adekvatnu zdravstvenu njegu. Naša pretpostavka je, s obzirom na period koji su proveli u izolaciji u Italiji i na to da niko od njih ni sada nema nikakve simptome, da nisu zaraženi, ali saćekaćemo rezultate ujutru”, rekao je Ćosić.

Ukoliko budu negativni na virus korona učenici i studenti biće proslijeđeni u njihove lokalne zajednice, gdje će provesti obaveznih 14 dana u izolaciji.

“Policija ih obezbjeđuje i nema apsolutno nikakve opasnosti da ugroze zdravlje stanovnika, a pravo pitanje je kakvi smo mi to ljudi kada negodujemo da naša djeca iz Republike Srpske borave ovdje, a pri tome nikoga ne ugrožavaju”, zaključuje Ćosić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *