Нед. дец 3rd, 2023

DRINJAK: Plasman u prvu ligu kruna generacije

Famos iz Vojkovića će poslije 11 godina ponovo zaigrati Prvu ligu Republike Srpske u fudbalu.

Nedugo nakon toga krenulo je praktično stvaranje ekipe koja će godinama biti u vrhu drugoligaškog “Istoka”, ali uvijek ja zafalio taj jedan korak iznad, ili bolje rečeno uvijek se nekako pojavljivala ekipa koja je u tom trenutku imala bolju ekipu, ili je bila s(p)retnija za malo. Kada je prošli put proširena liga, klubovi slabije plasirani od Famosa su preskočili u Prvu ligu, a Motoristima je ostalo još da se bore na drugoligaškim terenima.

I ove sezone, iako je postavljen klupski rekord po broju bodova, pojavila se objektivno dominantnija ekipa Sloge iz Gornjeg Crnjelova, ali na kraju oni nisu ušli u Prvu ligu zbog nedobijanja licence, a Famos će kao drugoplasirana ekipa konačno u viši rang.

– Dugo smo ovo čekali. Ovo je kruna ove generacije, kruna našeg rada kojeg smo davno započeli i sa njim prekidom održavali kroz godine iza nas. Drago mi je da je ova odluka konačno potvrđena. Počeli smo sa pripremama, ali iako smo vjerovali da ćemo biti prvoligaši, iskustvo nas je naučilo da se ne radujemo unaprijed dok ne bude zvanično. Sada sa ponosom možemo reći da smo prvoligaši, ali isto tako ovo znači samo i još više rada nego do sada. Prva liga je Prva liga, ne smijemo se zavarati da je kao Druga. Moramo se i još pojačati definitivno i spremiti se da nastupamo u prvoligaškom društvu. Vjerujem u ove momke, vjerujem u njihovu borbu i znam da ćemo dati sve od sebe u Prvoj ligi i da u njoj i ostanemo dugo, rekao nam je trener Famosa, Vladimir Drinjak.

 

 

Podsjećamo, Famos je jučer krenuo sa pripremama za novu sezonu.

 

IZVOR: SPORT DC/S.Papaz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *