ELEKTROPRIVREDA RS: Novi sumnjiv IT tender, iz kase javnog preduzeća 276.400 KM

Elektriprivreda RS pokrenula je postupak kupovine, ugradnje, instalacije i održavanja sistema za kontakt centar ERS. Već kod pregleda tenderske dokumentacije jasno je da je ova nabavka Elektroprivrede RS rizična na korupciju i druge zloupotrebe.

 

Luka Petrović generalni sekretar SNSD-a i vršilac dužnosti direktora Elektroprivrede Republike Srpske, nastavlja da razvija treće doba ovog javnog preduzeća. Nakon svih milionskih ICT nabavki, smislio je još jednu – kupovina, ugradnja, instalacija i održavanje sistema za kontakt centar ERS. Iz javne kase spreman je da uzme 276.400 KM bez uračunatog PDV-a.

 

 

Već kod pregleda tenderske dokumentacije jasno je da Petrović nema problem da po ko zna koji put prekrši Zakon o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine. Ovaj šoping nije mu pao na um početkom godine, dok je izrađivao tenderski plan,a tehničke specifikacije koje je revosno nabrojao ukazuju na to da postoji diskriminacija ponuđača.

 

 

Osim što je tražio da odabrana firma dostavi dokaz o realizaciji minimalno jednog sličnog ugovora u ovoj vrijednosti, strogo je vodio računa i o licencama i navodnim međunarodnim standardima koje rijetki mogu da ispune. It stručnjaci često navode i da podosta od pobrojanog uopšte nije neophodno za u konačnici obavljen posao.

Takođe, Petrović traži da mu na raspolaganju bude sedmočlani ICT tim i to eksperti u oblasti kontakt centar tehnologije, aktivne mrežne opreme, monitoringa kvaliteta i sajber sigurnosti.

„…Da ponuđač ima lokalnu tehničku podršku 24 sata u sedmici, da posjeduje service desk za prijavu i evidenciju nepravilnosti u radu opreme koji će biti dostupan putem telefona, e-maila, trouble ticketing sistema, telefonski broj za prijavu nepravilnosti u radu opreme u toku garantnog roka…“, naveo je detaljno, baš kao da je i sam zaposlenik IT firme.

 

 

Željeni ponuđač, naveo je Petrović, može da se javi do 8. decembra, a dobiće ugovor na 36 mjeseci.

 

IZVOR: Pratimotendere.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *