Сре. дец 6th, 2023

ERS daje 110.000 KM za medijsko predstavljanje i marketing

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) spremna je da izdvoji 110.000 maraka bez PDV-a za usluge medijskog predstavljanja i izvještavanja te usluge direktnog marketinga.

Na tenderu koji je raspisan prošle sedmice navedeno je da ERS namjerava da sa najpovoljnijim ponuđačem sklopi okvirni sporazum na godinu dana.

 

ERS je nabavku podijelila u dva lota u vrijednosti od po 55.000 maraka bez PDV-a. Prvi lot odnosi se na izvještavanje i medijsko predstavljanje, a drugi na usluge direktnog marketinga.

 

Za medijsko predstavljanje i izvještavanje ERS traži da TV stanica “mora imati kvalitetno zemaljsko pokrivanje regije Hercegovina, tj. minimalno opštine Trebinje, Bileća i Gacko”. Za drugi lot navedeno je da je neophodno kvalitetno zemaljsko pokrivanje regionalnih centara i to u Banjoj Luci, Trebinju, Foči, Bijeljini i Doboju. U lotu dva je, takođe, naglašeno da TV stanica “mora imati mogućnost da u svakom trenutku emituje sadržaje uživo sa minimalno šest različitih lokacija istovremeno.

 

Ovakve uslove ERS je postavila i u prošlogodišnjem tenderu, na kome su kao najbolji ponuđači izabrane trebinjska “Herceg televizija” i banjalučka “Alternativna televizija” (ATV).

 

Prema dostupnim podacima na Portalu javnih nabavki, ERS je za medijsko predstavljanje i izvještavanje u maju prošle godine sklopila okvirni sporazum sa “Herceg televizijom” u vrijednosti od 45.000 maraka bez PDV-a. Sa ATV-om, takođe, u maju 2021. godine sklopila je okvirni sporazum iste vrijednosti, ali za usluge neposrednog marketinga.

 

Direktnim sporazumima, ERS je tokom prošle godine sklopila ugovor i sa RTRS-om za emitovanje video animacija, u vrijednosti od 5.900 maraka. Za potrebe medijske promocije sklopila je ugovore sa “Herceg televizijom” u vrijednosti od 5.000 maraka te sa K3 televizijom u iznosu od 6.000 maraka.

 

Podsjećamo, u ranijoj izjavi za “Direkt” generalni direktor ERS-a Luka Petrović rekao da im je potrebna veća prisutnost u medijima koji izvještavaju istinito.

 

„Uvažavajući činjenicu da pojedini mediji iznose toliko neistina i da mi nismo prisutni u medijskom prostoru, nama je interes da se pruži što više vijesti. Nama, kao Elektroprivredi, kao najjačem sistemu u Republici, neophodno je da plasiramo tačne informacije od ljudi koji su zaduženi za procese u toj instituciji, a ne da se sluša po čaršiji i priča kako se kraducka, a niste otišli u Elektroprivredu da provjerite da li se to stvarno negdje kraducka kao što vi želite da kažete. Slobodno se prijavite i vi (na tender, prim. aut.), i vjerujem da ćete biti nagrađeni, ali izvještavajte samo istinu“, kazao je tada Petrović.

IZVOR: Direkt/Nikolija Bjelica Škrivan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *