Firmama „Mrkonjić putevi“ i „Nevesinje putevi“ 44 miliona KM od Puteva RS

„Putevi Republike Srpske“ dali su firmama „Nevesinjeputevi“ i „Mrkonjićputevi“ ugovore vrijedne gotovo 44 miliona KM za četvorogodišnje održavanje i zaštitu magistralnih puteva u RS.

 

Konkretno, „Mrkonjićputevi“ u vlasništvu Mladena Milanovića Kaje će dobiti 26,5 miliona maraka za održavanje puteva u oblasti tri, koja se odnosi na Mrkonjić Grad, Šipovo, Jezero i okolna mjesta.

S druge strane, „Nevesinjeputevi“, čiji osnivač je firma „S.C.P Lein international“ iz Monaka, će dobiti 17,3 miliona KM sa uračunatim PDV-om za održavanje putnih pravaca u oblasti 11.

U obavještenjima o dodjeli ugovora je navedeno da su oba slučaja, odnosno i za održavanje oblasti 11 i oblasti tri zaprimljene po jedna ponuda.

Ove firme su se obavezale da će održavati magistralne puteve u RS do kraja avgusta 2027. godine.

Kada govorimo o poslovanju, „Mrkonjićputevi“ su u prošloj godini ostvarili prihod od 31,3 miliona KM i dobit u vrijednosti od 10,3 miliona maraka.

„Nevesinjeputevi“ su lani zaradili 2,3 miliona KM, dok su im prihodi iznosili 7,1 miliona maraka.

O brojnim uslovima koji su traženi tenderom za odražavanje puteva u oblasti 3 CAPITAL je pisao u tekst „Putevi RS“: Osam kamiona i 25 putara uslov za posao od 26 miliona.

 

CAPITAL: Bojana Ninković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *