Gradilište u Istočnoj Ilidži ugrožava bezbjednost djece?

Iako bi svako gradlište trebalo biti propisno uređeno i osigurati maksimalnu bezbjednost, kako radnicima, tako i okolini, čini se da to nije slučaj u urbanijem dijelu opštine Istočna Ilidža, Dobrinji, gdje se gradi građevinski objekat.

 

Interesantno je da nigdje nema postavljene table sa osnovnim podacima o investitoru, izvođaču radova, vremenu trajanja radova i slično što je svakako obaveza investitora.

 

Mještani Dobrinje od ranije su upozoravali na sječu drveća prilikom iskopavanja na gradilištu, o čemu je i SPIN Info pisao, međutim, reakcija nadležnih iz opštine Istočna Ilidža po ovom pitanje je izostala.

 

Posječeno drveće u Istočnoj Ilidži

Nove probleme mještanima stvara bezbjednost samog gradilišta koje se nalazi u blizini parka gdje se svakodnevno igraju djeca, a postavljena zaštitna ograda  je nestabilna dok se iza nje nalaze rupe.

 

 

 

 

“Ograda je užas, a djeca se igraju ovdje, rupa ispod je skoro tri metra. Ne daj Bože da neko upadne. A pri tom stalno vozila prolaze iza obližnjeg kafića”, kaže za SPIN Info zabrinuta mještanka Dobrinje i ističe da su mještani prijavili nadležnom građevinskom inspektoru koji će izaći na teren da “utvrdi činjenično stanje i naloži otklanjanje nepravilnosti”.

 

Do tada, mještanima ostaje da sami osiguraju bezbijednost djece i čekaju konkretne korake nadležnih instutucija.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *