Пет. дец 8th, 2023

Posječeno drveće u Istočnoj Ilidži

U urbanijem dijelu opštine Istočna Ilidža tokom izgradnje objekata uništeno je višegodišnje drveće, što dokazuju fotografije na društvenim mrežama koje su postavili ogorčeni građani.

 

Načelnik Opštine Istočna Ilidža je odlučio da uništi i posljednih šest stoljetnih stabala na Dobrinji 1. Ne postoji više stabla visočijeg od sedam metara u našem naselju (a bilo ih je stotine prije 5-6 godina. Stramotno! Anticivizacijski! Ekocidno! Protiv zdravlja stanovništava! Nema riječi za ovo uništavanje posljednjeg zelenila u našem naselju”, napisala je jedna od stanovnica ovog naselja.

 

Povodom ovog događaja iz opštine Istočna Ilidža nije stiglo nikakvo obavještenje, a građani se pitaju ko i u čije ime uništava drveće u Istočnoj Ilidži.

 

Osim toga, da li je riječ o uzgradnji stambenih objekata za koje opet neće biti obezbijeđen parking prostor kao što je slučaj sa zgradom na samoj granici sa susjednom opštinom u Federaciji, što je bilo predmet rasprave među opštinama, i pitanje nadležnosti gradnje stambenog objekta na postojećem parkingu.

 

Foto: Istočno Sarajevo- Aktuelnosti fb

1 thought on “Posječeno drveće u Istočnoj Ilidži

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *