Пет. дец 8th, 2023

Gradnja nove osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu nije započela tokom 2021. godine

???????

Tokom posjete Istočnom Novom Sarajevu, 9.6.2021. godine, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je potrebu za izgradnjom nove osnovne škole u toj opštini.

Foto: rtvtk.ba
Foto: rtvtk.ba

S tim u vezi, ustvrdivši da Vlada Republike Srpske ima ujednačen pristup razvoju svih lokalnih zajednica u tom entitetu, Višković je najavio da će već tokom 2021. godine početi izgradnja nove osnovne škole u opštini Istočno Novo Sarajevo:

Već od ove godine Vlada Republike Srpske gradiće novu osnovnu školu na području opštine Istočno Novo Sarajevo, jer je postojeća “tijesna”. Nije to samo objekat i zgrada. To je život – znak da ovdje žive mladi ljudi, da se ovdje dolazi, ostaje i živi, da se rađa i stvara. Ovdje je budućnost.

Radovan Višković, 9. 6. 2021.

 

Kako je potvrdila ministrica prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić, Vlada Republike Srpske je 2.12.2021. godine prihvatila inicijativu o izgradnji područne osnovne škole u banjalučkom naselju Paprikovac i objekta osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu, te se realizacija ovih projekata, kako je navedeno, planira za narednu godinu.

Na sastanku rukovodstva Opštine Istočno Novo Sarajevo s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom, predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem, koji je održan 15.12.2021. godine, načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Јovan Katić izjavio je da, kada se radi o izgradnji osnovne škole, do kraja 2021. godine treba da se raspiše javna nabavka:

Uvjereni smo da ćemo do početka naredne školske godine da uselimo naše mališane u novu osnovnu školu vrijednu 4,5 miliona KM, što finansira Vlada Republike Srpske.

Јovan Katić, 15.12.2021.

 

Do dana objavljivanja ovog teksta, na zvaničnoj stranici Opštine Istočno Novo Sarajevo nisu objavljene informacije o raspisivanju javnih nabavki koje se odnose na izgradnju osnovne škole u toj opštini.

 

S obzirom na to da do kraja 2021. godine nije započeta gradnja osnovne škole u opštini Istočno Novo Sarajevo, Istinomjer će, s tim u vezi, obećanje Radovana Viškovića, dato u junu 2021. godine, ocijeniti neispunjenim.

 

IZVOR: Istinomjer.ba

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *