Istočno Sarajevo- Ipak je stranačka hijerarhija iznad zdravog razuma

Na svaku našu jednu marku, Vlada Republike Srpske uloži pet maraka”, rekao je juče gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić tokom posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića i drugih koji se ponekad sjete opština na istoku Srpske i tek tako, da ih umire, recikliraju stara obećanja.

 

Piše: Sanja Vasković

 

Gradonačelnik je ponosno pričao o “brojnim započetim i budućim projektima”.

 

Pominjao je podršku Vlade u izgradnji pozorišta i osnovne škole, ali je zaboravio reći da se pozorište gradi već 20 godina i da su u toku završni radovi završnih radova koji će biti završeni negdje pred izbore, vjerovatno. Ako i ne budu, organizovaće se već svečano presijecanje crvene vrpce i pomenuti “nevjernici” i “idajnici” koji ne vole grad i koji su sumnjali u završetak ili usudili se pitati koliko novca je uloženo u realizaciju pojedinih projekata. Koji su pitali narodski rečeno:” Gdje su pare”. Svi ti milioni legalno ispare nakon što se vrpca presiječe.

 

Međutim, o milionima uloženim za pozorište, o izgradnji osnovne škole u Istočnom Novom Sarajevu i neizgradnji one u Istočnoj Ilidži obećanoj od iste ove Vlade koja je majka jednoj, a mećeha drugoj opštini- pisaćemo drugi put.

 

Ono što građani Istočnog Sarajeva ne znaju to je ko je u Skupštini Grada najveći kritičar rada Vlade Republike Srpske. Ako ste mislili da je to opozicija koja samo formalno postoji i koja je opozicija samo sebi, prevarili ste se.

 

To je upravo gradonačelnik Ljubiša Ćosić.

Niko nije besomučno danima vapio za povećanjem budžetskih sredstava Grada upozoravajući nas da Grad bez još najmanje pet miliona maraka u budžetu (trenutno ih je 15 sa kreditima) neće moći funkcionisati.

 

Niko nije više kritikovao puteve na Istoku i njegovu zapostavljenost od gradonačelnika Ćosića.

 

Niko nije kritikovao odluku Vlade o ubiranju poreza u njihov budžet oduzetih od gradova zbog čega smo i mi ostali bez skoro milion i po maraka sredstava, nego gradonačelnika Ćosića.

 

Ali, kada izađe pred medije niko drugi nije ponizno veći zahvalnik rada iste te Vlade.

 

Tada imamo priliku slušati kako “Vlada RS ulaže u Istočno Sarajevo” i druge bajke tuneli i gondole…

 

Uostalom, kao da to nije novac i građana Istočnog Sarajeva koji se sasvim sigurno ne vraća ravnomjerno opštinama.

 

I opet se gradonačelnik zahvaljuje za parče kolača, dobro nam je preteklo išta, bez Vlade smo ništa.

 

Nije Vlada gradila škole, vrtiće, studentski dom, rektorat i ostale kapitalne zakašnjele i godinama obećavane projekte, već mi, građani ovog grada.

 

Sve to gradonačelnik Ćosić zna, ali od svjetla kamera zaboravi.

 

Izgleda, funkcija je ipak iznad zdravog razuma.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *