Istočna Ilidža: Čekamo bolje vremenske uslove za obnovu mosta na Kasindolskoj rijeci

Nakon što smo juče objavili tekst o mostu na Kasindolskoj rijeci srušenom tokom poplava 2021. koji još uvijek čeka na obnovu i pored toga što je izabran izvođač radova, stigao je odgovor iz opštine Istočna Ilidža.

 

U odgovoru našem portalu navode da s obzirom da je ugovor potpisan u mjesecu oktobru, u periodu otežanih uslova za izvođenje radova ( zimski period) nije se pristupilo izvođenju radova.

 

S obzirom da se vremenski uslovi poboljšavaju, ovih dana očekujemo početak realizacije, a što je sve u skladu sa uslovima definisanim predmentnim ugovorom”, kažu iz opštine iako je ovaj period skoro čitav bio bez snijega i padavina, a mjesec januar najtopliji u istoriji.

 

Bez demantovanja činjenica osvrnuli su se i na, kako kažu, našu nekorektnost, što nismo sačekali odgovor prije objave teksta u kojem smo napisali da čekamo odgovor.

 

“U e-mailu smo Vam dali informaciju vezanu za predmetni ugovor, okolnosti koje su proizvele situaciju da će se isti početi realizovati kada vremenske prilike dozvole, te da u dogovoru sa izvođačem radova plan je da to bude mart mjesec, a sve navedeno je u skladu sa potpisanim ugovorom, čiji je rok trajanja godinu dana. Međutim, informacija koju ste iznijeli u tekstu, 14.02.2024. godine, interpretirana na ovaj način, negativnu poruku šalje pogotovo što isto podvodi kao “namjeru neizvršenja”, što ni u kom slučaju nije tačno”.

 

U isto vrijeme mještani Donjih Mladica na “namjeru izvršenja” mostića čekaju treću godinu.

 

Podsjećamo, posao vrijedan 182.985 KM bez odnosno 214.092 KM sa PDV-om, dobila je firma GP Put iz Istočne ilidže. Iz opštine kažu da im je i rečenica da je na tenderu bio samo jedan ponuđač, koja predstavlja činjenicu, “nejasna” s obzirom na to da je predmetni postupak otvoreni postupak, na portalu javnih nabavki objavljen, te da je tendersku dokumentaciju je preuzelo više ponuđača (dakle transparentnost i konkurencija zadovoljena).

 

Početak radova čiji je rok 75 dana najavljuju u martu.

 

Istočna Ilidža: Na obnovu mostića srušenog tokom poplava čekaju godinama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *